Aanleveren copy voor de website uitsluitend via secretariaat@twcstramproy.nl
Inloggen

Login

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Op de racefiets naar Scherpenheuvel

Toer- en Wielerclub Stramproy organiseert op zaterdag 22 juni 2019 voor haar leden en andere wielerliefhebbers een fietstocht naar Scherpenheuvel. Het stadje, dat uit de middeleeuwen stamt ligt in de provincie Vlaams-Brabant (B). Als het die dag slecht weer is, is het mogelijk dat de tocht een week wordt uitgesteld naar zaterdag 29 juni. De beslissing om de rit uit te stellen wordt op 22 juni vóór 8.00 uur via de website www.twcstramproy.nl bekend gemaakt.Het tracé van en naar Scherpenheuvel doorkruist talrijke natuurgebieden. Het traject is glooiend en kenmerkt zich verder door kronkelende wegen, autovrije fietspaden, goedlopende betonwegen en af en toe een onverharde strook. De tocht leent zich echter niet voor een race tegen de klok. Door de vele autovrije gebieden is een volgwagen géén optie.

Keuze uit twee afstanden

Om met de racefiets naar Scherpenheuvel te rijden, kunnen de deelnemers kiezen uit twee afstanden: 160 of 105 km. De rit van 160 km is door haar lengte voor iedere deelnemer een uitdaging. De kortere rit van 105 km begint in Peer in België. Het vervoer naar Peer met de auto dient men zelf te regelen. De korte route start op een parkeerplaats in het centrum van Peer. De parkeerplaats ‘Achter de molen’ ligt achter het Poorthuis en is bereikbaar via de Bomerstraat. Men kan aldaar gratis en onbeperkt parkeren. De lange en de korte versie lopen grotendeels over het zelfde traject. In Scherpenheuvel, dat bij beide routes halverwege ligt, kunnen de deelnemers op adem komen! TWC-Stramproy trakteert daar de deelnemers op koffie met gebak. Dit is in restaurant Eetcafé De Heerlyckheid, Albertusplein 19, 3270 Scherpenheuvel.  De pauzeduur bepaalt de groep zelf. Wanneer je er toch bent, is een bezoekje aan de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel een aanrader. ‘Ge kintj dao auch un kerske opstaeke’.

Routebeschrijving

Voor de deelnemers zijn digitale routebestanden beschikbaar. De GPX-bestanden zijn vanaf de website www.twcstramproy.nl te downloaden. TWC-Stramproy adviseert om in groepen van 10 tot max. 12 personen te rijden. Dit in verband met de veiligheid. Let op!  Bij iedere groep dient minimaal één rijder te zijn die over een GPS-systeem beschikt waar hij/zij mee kan omgaan. Iedereen vertrekt vanaf het Kerkplein in Stramproy. De lange tocht begint tussen 9.00-9.30 uur op het Kerkplein in Stramproy. De ‘snelste’ groep vertrekt als laatste. De deelnemers aan de korte route vetrekken om 9.15 uur vanaf het Kerkplein met auto’s. De afstand Stramproy-Peer is met een auto 26 km en duurt ongeveer 30 min. Eerder starten is om organisatorische reden niet wenselijk.

Terugkomst in Stramproy

De fietstocht eindigt voor alle deelnemers (lange en korte afstand) bij de Maroy Bar, Julianastraat 20 in Stramproy. De deelnemers worden tussen 15.00 en 17.00 uur in Stramproy terug verwacht. TWC-Stramproy biedt de fietsers na afloop spaghetti en een consumptie aan. Het deelnemen aan de toertochten is gratis. Om inzicht te krijgen in de opkomst wordt wel gevraagd om zich vooraf aan te melden via het secretariaat TWC Stramproy. Aanmelden kan tot en met zondag 16 juni door een e-mailtje te sturen naar secretriaat@twcstramproy.nl met vermelding van naam en de te fietsen afstand. Hopelijk wordt het initiatief van TWC-Stramproy beloond door een grote opkomst.

Gezamenlijke fietstoertocht naar Scherpenheuvel

Datum                                    Zaterdag 22 juni 2019

Alternatieve datum               Zaterdag 29 juni 2019

Afstanden                              160 of 105 km

Groepen                                 ‘Mixgroepen’ van 10  tot 12 personen

Vertrektijden                         

160 km lange route

Tussen 9.00 en 9.30 uur vertrek fietsend in groepjes met onderling tijdverschil van 5 minuten

105 km lange route

9.15 uur vertrek met auto’s naar het centrum van Peer (parkeerplaats “Achter de Molen”) bereikbaar via de Bomerstraat

10.00 uur Start vanaf de parkeerplaats “Achter de Molen”

Route                                     

Via GPS

De routes kun je downoaden via de website van TWC Stramproy onder het menu "fietsroutes/diversen"  of via onderstaande links.

download de 105km

download de 160km

Rustpauze                             

Restaurant eetcafé De Heerlyckheid, Albertusplein 19  Scherpenheuvel. Iedere deelnemer wordt een consumptie en een gebakje aangeboden

Na afloop                              

Bijeenkomst bij de Maroy Bar waar iedereen een bordjespaghetti en een drankje wordt aangeboden

Kosten                                   

Gratis, uitgezonderd mogelijke onderling te verrekenen autokosten voor het vervoer Stramproy-Peer v.v.

Aanmelden                            

Stuur uiterlijk 16 juni een e-mailtje naar secretariaat@twcstramproy.nl

TWC Stramproy wenst alle deelnemers een sportieve en gezellige tocht toe.

 

  • logo janssen

  • Ament metaal kinrooi

  • beeldmerklogo
  • Logo dPs Paerdstal RGB 400pixels
  • Fysioactive

  • logoWEERTGroep
  • JUM JansenPuts
  • vantongerloo zorggroep