Aanleveren copy voor de website uitsluitend via secretariaat@twcstramproy.nl
Inloggen

Login

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Land van Horne MTB Toertocht 2019

Op 10 november 2019 Bewaar de kalender

Bij Partycentrum de Sluis Industriekade 58 Weert Industriekade 58, 6006 SJ Weert, Nederland

Geplaatst door Administrator

Categorieën: Fietsen

Hits: 671

Waardering:

Toer en Wielerclub Weert organiseert op 10 november

De Land van Horne MTB toertocht

----TWC Weert is een Toer- en WielerClub uit Weert en die organiseert op zondag 10 november na het enorme succes van de voorgaande jaren wederom de Land van Horne MTB Toertocht Deze tocht is geschikt voor recreatieve en sportieve fietsers op een ATB- of MTB- fiets voor zowel mannen, vrouwen en kinderen. De route verloopt door de mooie natuur die, Weert rijk is en heeft als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de beklimming van de voormalige vuilstort Delbroek in Altweerterheide. Nieuw dit jaar de beklimming van de Cuijpersberg.

Deelnemers kunnen zich inschrijven vanaf 8:30 uur tot 10:30 uur bij Partycentrum De Sluis Industriekade 58 Weert. Inschrijfgeld: € 6,00 en voor NTFU leden € 5,00 (Scan to go aanwezig). Jongeren tot 16 jaar kunnen gratis deelnemen.

Op de inschrijfplaats zijn voldoende parkeerplaatsen en een bewaakte fietsenstalling aanwezig.
Voor meer informatie www.twcweert.nl

Algemene informatie Land van Horne MTB Toertocht

De route

De route voert ons door het uitgebreide natuurgebied Kempenbroek met onder andere de schitterende gebieden zoals de, Kruispeel, Wijffelterbroek, Laurabossen, Tungelerwallen en de Tungelroysebeek en is volledig voorzien van routepijlen.

Aard van de route

Deze route rond Weert is afwisselend en uitdagend mede door de beklimming van de voormalige vuilstort Delbroek in Altweerterheide en de Cuijpersberg. Ze voert over zandwegen, singletracks, en af en toe een stukje asfalt. Een route die zeer uitdagend is voor ervaren mountainbikers. Op de zware delen van de route is een alternatieve lichtere route uitgezet. Hierdoor is de Land van Horne MTB toertocht ook geschikt voor startende of minder ervaren mountainbikers.

Afstanden

De deelnemers kunnen kiezen uit 4 afstanden van 30, 40, 55 en 65 km. Dit jaar is er ook een kidsroute van 20 km met een eigen rustplaats. Daarnaast kan iedereen zelf kiezen of ze de voormalige stortplaats Delbroek wil beklimmen.

Rustplaats

Op de rustplaats wordt gratis soep, koeken, bananen, energiedrank en thee aangeboden. Er is ook dit jaar zeer ruim ingeslagen zodanig dat ook bij een groot aantal deelnemers voor de late starters er nog steeds voldoende beschikbaar is. Ook zijn de dames van het Wings Team van Red Bull weer aanwezig om de deelnemers “vleugels” te geven. Voor de kidsroute is een aparte rustplaats ingericht.

Technische en Medische ondersteuning

Op de route is technische ondersteuning door de specialisten van Fietswereld Vlassak aanwezig en kunnen kleine reparaties uitgevoerd worden. Op de rustplaats is een EHBO koffer aanwezig.

Sponsoren Land van Horne MTB Toertocht

Jumbo Heerschap Partycentrum de Sluis

Autoschade service Ton Tindemans Maarse Hoveniers
Red Bull

Met dank aan

Gemeente Weert
Kuypers Kessel
Vereniging Natuurmonumenten Attero

Fietswereld Vlassak Litjens Vormgeving

Profile Tyrecenter Peter Stultiëns HetEnergieBureau

Secretariaat: J. de Veen
Achtkantmolen 69 6003 CN Weert
KvK Roermond inschrijfnummer 44175711


2019-11-10 00:00:00
0000-00-00 01:00:00
  • logo janssen

  • Ament metaal kinrooi

  • beeldmerklogo
  • Logo dPs Paerdstal RGB 400pixels
  • Fysioactive

  • logoWEERTGroep
  • JUM JansenPuts
  • vantongerloo zorggroep